Daniel Ricciardo voelt zich gesterkt door zijn tegenvallende seizoen. De Australiër rekent erop dat het in 2016 beter zal gaan.

In 2014 was Ricciardo met drie overwinningen de revelatie van het kampioenschap. Dankzij de problemen met Renault was de oogst vorig jaar met slechts een derde en een tweede plaats een stuk magerder. In de WK-stand werd de Red Bull-rijder bovendien nipt verslagen door zijn nieuwe teamgenoot Daniil Kvyat.

“Het was af en toe behoorlijk lastig”, geeft Ricciardo toe. Over het algemeen is hij toch tevreden met zijn prestaties. “Ik heb veel geleerd, dus ik weet zeker dat ik volgend jaar heel sterk zal zijn. Ik zal vaker met champagne spuiten”, grapt Ricciardo.

De goedlachse Australiër heeft ondanks alle problemen een goed gevoel overgehouden aan 2015. De auto voelde volgens hem aan het einde van het jaar veel beter aan dan in het begin. “Mijn zesde plaats in Melbourne was niet representatief, maar die in Abu Dhabi wel. Het team heeft voor hele goede verbeteringen gezorgd, en de situatie echt omgedraaid.”

Formula One World Championship 2015, Round 18, Abu Dhabi Grand Prix, Abu Dhabi, United Arab Emirates, Sunday 29 November 2015 - Daniel Ricciardo (AUS), Red Bull Racing

Meer goede races
Soms leek Red Bull er slechter voor te staan dan in werkelijkheid het geval was, meent Ricciardo. “Natuurlijk was het heel pijnlijk als het duidelijk niet liep, zoals in Canada. Maar toch waren de resultaten niet altijd representatief voor onze vorm. Ik denk dat we meer goede races hadden dan slechte.”

“Het team had zich naar beneden kunnen laten trekken door alle frustratie en negativiteit”, vervolgt Ricciardo. “Maar het heeft zich juist heel mooi omhoog geknokt. We zijn er als groep veel sterker van geworden. Ik denk dat we het beter gaan doen.”