Nico Rosberg is als een kind zo blij met zijn hattrick aan het begin van dit seizoen. De Duister reed opniew onbedreigd naar de zege, nadat hier en daar mogelijke uitdagers wegvielen.

“Ik heb echt een paar geweldige dagen achter de rug hier in China”, trapt Rosberg zijn terugblik op de race af. “De fans zijn vanaf het moment dat we hier aankwamen geweldig enthousiast geweest. Maar niet alleen de ontvangst was super, ook het racen. Afgezien van de start, was het een foutloos weekend.”

Rosberg had inderdaad niet de beste start van het veld en zag Daniel Ricciardo aan hem voorbijtrekken. Nog voordat de Australiër de voorste regionen alweer moest verlaten met een lekke band, ging Rosberg op rechte stuk al snel weer aan hem voorbij. “Vanaf dat moment kon ik gestaag een voorsprong opbouwen. Ik moet zeggen dat ik nooit met een beter uitgebalanceerde auto heb gereden dan vandaag”, aldus Rosberg.

“Ik prijs me erg gelukkig met hoe de start van dit seizoen is verlopen”, vervolgt de kampioenschapsleider. “Het seizoen duurt echter nog lang en er zijn nog heel veel punten te verdelen, dus ik moet ervoor waken dat de aandacht niet verslapt. Nu richten we de focus op Rusland, waar ik vorig jaar een sterke reeks kwalificaties aftrapte. Hopelijk kan ik dat dit jaar weer laten zien.”