Het mag dan niet altijd koek en ei zijn tussen Nico Rosberg en Lewis Hamilton, maar Rosberg denkt dat ze als duo goed werk doen voor Mercedes. ‘Het succes spreekt voor zich’.

Rosberg en Hamilton hebben niet de beste verstandhouding en hun relatie is, aangezien ze door de dominantie van Mercedes de afgelopen twee seizoenen een tweestrijd uitvochten om de rijderstitel, op z’n zachtst gezegd complex.

In een interview met het Duitse TZ antwoordt Rosberg desgevraagd echter toch dat hij voor Hamilton zou gaan als hij zelf zou mogen kiezen wie zijn teamgenoot is: “Want Lewis rijdt sterk en het succes van ons team spreekt voor zich”, meent Rosberg, die denkt dat dit ook het gelijk van Mercedes bewijst om aan het huidige duo vast te houden.

Wat volgens Rosberg echter wel zo is, is dat Hamilton het in de media nogal vaak over hem heeft. “De laatste maanden brengt hij vooral onze verschillende achtergronden vaak op”, weet Rosberg, die volgens Hamilton aangezien hij in het rijke Monaco is opgegroeid een minder grote zucht naar succes heeft dan de in het bescheiden Stevenage opgegroeide Hamilton. Volgens Rosberg klopt daar echter niks van. “Ik heb een enorme honger naar overwinningen, maar de beste manier om hem van repliek te dienen, is natuurlijk op het circuit.”

Aldaar is het volgens Rosberg een kwestie van balanceren, want de Formule 1 is volgens de Duitser ‘zowel een teamsport als een individuele’. “Je rijdt tegelijkertijd zowel voor het team als voor jezelf, maar je kan niet alleen aan jezelf denken”, benadrukt hij. “Je hebt het team nodig om succesvol te zijn, en dat betekent samenwerken. Als een team denkt dat je alleen met jezelf bezig bent, lig je er in de Formule 1 snel uit.”

Met de door Hamilton geopperde suggestie dat het soms wel eens makkelijker zou zijn als Mercedes een grote muur tussen de twee ‘kampen’ zou optrekken in de pitbox, is Rosberg het dus ook niet eens. “Dat zal nooit gebeuren, want dat is niet goed voor het team. We zijn hier zoals gezegd immers ook om races te winnen voor Mercedes. Het team maakt de regels daarbij, terwijl wij allebei ondertussen zo hard mogelijk pushen en een onderlinge strijd uitvechten. Dat levert soms de nodige spanning op, maar uiteindelijk profiteert het team daar alleen maar van.”

Rosberg staat nog tot en met eind dit jaar onder contract bij Mercedes. Teambaas Toto Wolff verklaarde eerder dat Rosberg ‘moet wachten op contractverlenging’. Dit nadat hij Hamilton en Rosberg eerder deze winter waarschuwde dat een wijziging in de rijdersbezetting niet is uitgesloten als hun onderlinge spanning het team negatief beïnvloedt. Wolff wil daarom eerst aankijken hoe het begin volgend seizoen gaat. Rosberg is er echter op gebrand 2016 te beginnen zoals hij 2015 heeft afgesloten: in topvorm en met zeges. “Voor mij is het nieuwe seizoen al begonnen”, klinkt het strijdlustig uit de mond van de winnaar van de laatste drie races van 2015.