Nico Rosberg had geen moeite met de opdracht van zijn team Mercedes in de openingsfase van de Grand Prix van Monaco om Lewis Hamilton voorbij te laten. De Duitser geeft toe dat hij simpelweg te langzaam was.

“Het was heel eenvoudig op dat moment, ik was veel te langzaam”, zegt Rosberg, die als derde startte maar slechts als zevende finishte. “Lewis had kans om de race te winnen, en dat heeft hij ook gedaan. Het was een makkelijke beslissing van het team, om hem een kans te geven op de overwinning. Pijnlijk voor mij, maar simpel.”

Dat hij al direct in de openingsfase zoveel snelheid tekort kwam, verbaast Rosberg. “Ik snap er niks van. Ik had gewoon totaal geen vertrouwen in de banden. Vervolgens hadden we ook nog eens een probleem bij mijn pitstop.”

Verkeer
Door dat probleem belandde Rosberg in een verkeer. “Daardoor moest ik inhouden, en verloor ik nog meer tijd. Andere auto’s vlogen me gewoon voorbij. En als je in Monaco achter andere auto’s zit, is het gewoon voorbij.”

Tot de laatste ronde leek Rosberg op weg naar de zesde plaats, maar daar bracht Nico Hülkenberg met hulp van een late regenbui verandering in. “Zijn banden waren nog veel beter dan de mijne, die zo goed als versleten waren”, zegt de leider in de WK-stand. “Zodra het begon te druppelen, verloren mijn banden direct temperatuur. En hij had nog wel grip.”