Nog niet iedere coureur of fan loopt er warm voor, maar Mercedes-coureur en kampioenschapsleider Nico Rosberg denkt dat ‘het nieuwe racen’ goed is voor de Formule 1.

“Ik denk dat het goed is voor de Formule 1”, zegt Rosberg, de winnaar van de eerste race in ‘het nieuwe Formule 1-tijdperk’, in interview met Autosport over de invloed van de nieuwe, milieubewustere, regels die dit jaar zijn ingevoerd.

“De rangorde is door de nieuwe regels door elkaar gegooid, wat goed is, want dat had de sport nodig. Daarnaast is de Formule 1 door het nieuwe reglement veel zuiniger en ‘groener’ geworden, waardoor de sport weer met beide benen in het heden staat”, zegt Rosberg, die denkt dat het ‘een goede zaak is dat de Formule 1 die kant opgaat’ en inspeelt op wat in de maatschappij (en auto-industrie) speelt.

Ook wat het racen betreft, zit het volgens Rosberg wel goed. “Het rijden is nog steeds leuk. Het klopt dat we trager zijn dan vorig jaar, wat ik uiteraard niet fijn vind, maar aangezien ik er inmiddels aan gewend ben, merk ik dat niet meer zozeer. In de cockpit is ons werk wel wat meer complex, want we hebben meer te doen achter het stuur, maar ook daar wennen we wel aan.”