Nico Rosberg is vanzelfsprekend superblij met zijn eerste poleposition van het seizoen. Daarnaast voelt hij mee met Lewis Hamilton, die vanwege problemen de strijd in Q1 moest staken.

Lange tijd leek het erop dat Ferrari serieus mee kon doen in de strijd om poleposition, maar uiteindelijk was het toch weer een Mercedes die naar de beste tijd snelde.

“Beter dan de race aanvangen vanaf de eerste startplaats kan niet, dus ik ben zeer blij weer een keer vooraan te staan”, aldus Rosberg. “Het is echter jammer dat Lewis’ auto kapot ging en dat we niet tezamen hebben kunnen strijd om pole. Ik ben er zeker van dat hij zijn weg naar voren morgen wel zal vinden.”

Rosberg deelt mee dat niet alles soepeltjes verliep, aangezien hij in zijn eerste run in Q3 een paar foutjes maakte. “Maar”, zo stelt hij, “Kimi Räikkönen maakte dat soort foutjes in zijn tweede run. Ik denk daarom dat het verschil in snelheid niet per se die halve seconde is die ons nu scheidde.”

“We moeten dus alert zijn op mogelijke dreiging van Ferrari tijdens de race. Met tal van mogelijkheden wat betreft de strategieën, kunnen we morgen misschien enkele verrassingen gaan zien. Ik voel me echter goed in de auto en kijk uit naar een gevecht.”

Hamilton
Lewis Hamilton, die maar niet aan de pechduivel lijkt te kunnen ontsnappen, kijkt teleurgesteld terug op zijn kwalificatie, al mag het die naam niet hebben. Verder dan enkele installatieronden kwam hij niet, vanwege een probleem met het ERS-systeem.

“Met de gridpenalty zou het sowieso moeilijk worden, maar dit is wel erg zuur”, blikt Hamilton terug op zijn kwalificatie. “Maar hier worden we sterker van, er is wat mij betreft ook niks aan als alles vanzelf gaat”, relativeert hij.

“We hebben een geweldige auto en we komen er wel. We werken er hard aan de auto in orde te krijgen voor de race. Bovendien is dit een circuit waar je goed kan inhalen, dus alles is nog mogelijk. Twee jaar geleden reed ik in Hongarije ook vanuit het achterveld naar het podium. Ik zal alles geven voor een zo goed mogelijk resultaat.”

Het Mercedes-team heeft aangegeven de motor achterin de bolide van Lewis Hamilton te vervangen. Het is voor de regerend wereldkampioen zijn tweede motor van het seizoen. Mercedes hoopt dat de motor die vandaag voor problemen zorgde in de toekomst weer inzetbaar zal zijn.