Mercedes wil in principe graag verder met Nico Rosberg, maar teambaas Toto Wolff vindt het nog te vroeg het eind 2016 aflopende contract van de Duitser nu al te verlengen.

“Ik wil graag eerst zien hoe het gedurende het volgende seizoen gaat”, legt Wolff uit aan Autosport. De Mercedes-teambaas doelt daarmee niet alleen op Rosbergs eigen prestaties, maar ook op hoe de samenwerking tussen Rosberg en teamgenoot Lewis Hamilton verloopt.

De rivaliteit tussen Rosberg en Hamilton gaat gepaard met de nodige frictie, wat volgens Wolff ook zijn weerslag op het team heeft. Hij beklaagde zich daar onlangs al over, en waarschuwde daarbij dat het een optie is om het rijdersduo te veranderen als Mercedes als team lijdt onder de interne strijd.

“We beschikken over een geweldig rijdersduo en Nico en Lewis hebben allebei een belangrijke rol gespeeld in het aan de top brengen van Mercedes, maar ik vind het nog te vroeg om het nu al over Nico’s contract te hebben”, geeft Wolff verder aan.

De teambaas herhaalt desgevraagd dan ook dat hij niet kan zeggen of Rosbergs contract al vroeg in seizoen 2016 verlengd zal worden, zoals in 2015 gebeurde met Hamilton, wiens contract nu tot en met eind 2018 doorloopt: “Dat weet ik niet.”

Rosberg, de vice-kampioen van 2014 en 2015, tekende in 2014 een nieuwe deal bij Mercedes die hem zoals het team destijds omschreef ‘in ieder geval tot 2017’ in Duits-Engelse dienst houdt. Naar verluidt staan er echter opties in het contract die hem langer aan Mercedes kunnen verbinden.