De wintertests in Barcelona verliepen voor Mercedes voorbeeldig, maar toch weet coureur Nico Rosberg nog niet zeker of zijn nieuwe auto sneller is dan die van concurrent Ferrari.

Niemand kwam tijdens de twee testweken in Barcelona in de buurt van het aantal kilometers dat Rosberg en teamgenoot Lewis Hamilton aflegden. De nieuwe Mercedes W07 van het duo kende amper problemen. De snelste tijden waren daarentegen voor Ferrari. De Italianen reden die echter op ultrasoft-banden, terwijl Mercedes het bij de langzamere softs hield.

“Ferrari was heel snel”, geeft Rosberg toe. De Duitser denkt wel zo’n beetje in te kunnen schatten waar zijn team staat ten opzichte van Ferrari. “We weten wel ongeveer met hoeveel benzine zij hebben gereden, en we weten hoeveel wij aan boord hadden. Dus we kunnen zien dat we dichtbij elkaar zitten, maar we weten niet zeker of wij voor liggen of zij.”

Klaar voor Melbourne
Volgens Rosberg heeft zijn team nog niet alle snelheid getoond die de W07 in zich heeft. “Het is een beetje een compromis, we wilden niet meteen alles prijs geven, maar hebben wel gereden met weinig brandstof en op de softs, om ook een beetje te oefenen met die configuratie.”

Rosberg stapt volgende week vol vertrouwen in het vliegtuig naar Australië. “Hoewel het dus nog een beetje onzeker is waar we staan ten opzichte van Ferrari, ging het voor de rest heel goed. We zijn echt klaar voor Melbourne.”