Carlos Sainz staat in 2017 wederom namens Toro Rosso op de Formule 1-grid. Dat heeft Red Bull Racing-teambaas Christian Horner bevestigd.

Red Bull heeft de optie om Carlos Sainz ook in 2017 voor Toro Rosso te laten racen gelicht. Dat betekent dat Sainz zijn derde opeenvolgende seizoen als Toro Rosso-coureur ingaat.

Christian Horner licht in een verklaring de beslissing van Red Bull toe: “We hadden tot het eind van het jaar om het contract van Sainz te verlengen, maar we hebben besloten niet langer te wachten, zodat Sainz zich daarover in ieder geval geen zorgen hoeft te maken.”

“We hebben eerder deze week dan ook de optie op Sainz gelicht, waardoor hij nog eens twaalf maanden aan ons merk verbonden blijft. We hebben de ruimte om onze coureurs te plaatsen waar we willen en dat betekent in dit geval dat Sainz bij Toro Rosso blijft”, vervolgt Horner zij betoog.

Hoewel Horner het niet bevestigt, zinspeelt de Brit tevens op een langer verblijf van Daniil Kvyat binnen de Red Bull-familie: “Daniil blijft zich ontwikkelen en lijkt zich meer en meer op zijn gemak te voelen bij Toro Rosso, dus het zou me verbazen als Sainz opeens een nieuwe teamgenoot krijgt. Bovendien is er vanuit de lagere klassen nog geen logische kandidaat voor een zitje binnen ons team opgestaan.”