Carlos Sainz heeft de stand in het kwalificatieduel met teamgenoot Daniil Kvyat in Monaco op 2-0 gezet. Sainz was in de straten van het prinsdom een halve seconde sneller dan zijn Russische collega.

Sainz’ beste rondetijd in Q3 was goed voor de zevende plaats, maar doordat Kimi Räikkönen vijf startplaatsen moet inleveren, begint de Spanjaard de race van de zesde positie. “Ik ben heel blij met mijn kwalificatie”, jubelt Sainz. “Dit is een uitstekende uitgangspositie voor op een circuit als Monaco.”

De Toro Rosso voelt dit weekend heel goed aan, vertelt Sainz. “Als je zo’n lekker rondje kan rijden in Monaco, laat dat zien dat je veel vertrouwen in de wagen hebt. Ik ben dan ook helemaal op mijn gemak in de auto en in het team, zo’n prestatie als die van vandaag bewijst dat. We zijn al het hele weekend snel, dus het ziet er voor de race veelbelovend uit.”

Hard over kerb
Kvyat haalde evenals Sainz Q3 en start als achtste, maar hij is niet te spreken over zijn snelle ronde in het laatste kwalificatiedeel. “Ik denk dat ik in de laatste sector een kerbstone hard raakte. Dat moet me tijd hebben gekost. De auto gedroeg zich in Q3 in elk geval anders dan in Q2 dus dat moeten we onderzoeken. We hadden hoger kunnen eindigen.”

Een teleurstellend resultaat dus, vindt Kvyat, zeker omdat de Toro Rosso volgens hem een snelle auto is met veel potentie. “Niettemin heb ik vertrouwen in de race”, besluit de voormalige Red Bull-coureur. “We hebben een goede kans op punten en zullen er hard voor vechten.”