Voor de tweede maal in twee raceweekenden kwam Marcus Ericsson op zaterdag in aanraking met de bandenstapels. De klap was ditmaal niet zo hard als in Engeland, maar het betekende wel een vroeg einde van zijn kwalificatie. 

“Erg teleurstellend”, sipt Ericsson, die nog wel de Manors voor bleef. “Het waren lastige omstandigheden met veel plassen op de baan, maar iedereen zat in hetzelfde schuitje. Ik verloor de macht over het stuur, dus het was mijn fout en dat betekende dat de sessie er snel op zat voor mij. Ik had het beter moeten doen. Het spijt me voor de monteurs die nu moeten overwerken. Morgen zal ik terugvechten.”

Felipe Nasr strandde in Q2 en zal als zestiende van start gaan. En dat terwijl hij in Q1 tussen de rode vlaggen door nog even op de eerste plaats stond. “Ik was erg blij toen ik op P1 stond in de natte omstandigheden”, vertelt Nasr. “Maar helaas kon ik me niet verbeteren toen de baan opdroogde en we overstapten naar de superzachte banden doordat ik in verkeer zat. Toch ben ik tevreden over mijn kwalificatie. Deze zal me nog wel een tijdje bij blijven.”