Het team van Sauber doet niet mee aan de test in Barcelona op de dinsdag en woensdag na de Grand Prix van Spanje op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

Sauber heeft dat zelf bekendgemaakt via social media. De Zwitserse renstal voert twee redenen aan voor het verstek laten gaan. In de eerste plaats heeft het niets nieuws te testen, terwijl Sauber verder geen beschikking heeft over een testcoureur of rookie om in te zetten.

Conform het testreglement dient elk team gedurende twee van de vier tijdens het seizoen ingeroosterde testdagen een zogenaamde young driver in te zetten, een coureur die twee Grands Prix of minder heeft gereden. Vaak verkopen teams testdagen daarom aan coureurs uit de opstapklassen, maar dat is nu dus niet gebeurd bij Sauber.

Sauber zit verder al geruime tijd in financieel zwaar weer. De formatie uit Hinwil heeft het ook sportief lastig. Felipe Nasr en Marcus Ericsson hebben dit jaar nog geen punten kunnen scoren. Saubers C35-bolide schijnt verder door geldgebrek vooralsnog niet doorontwikkeld te worden.

Toch is er ook goed nieuws te melden. Sauber gaat in Spanje de nieuwste specificatie Ferrari-motor gebruiken, welke de Scuderia zelfs in Sotsji voor het eerst inzette. Dat bericht Autosport althans.

Of Haas – Ferrari’s andere klant die 2016-motoren gebruikt – de nieuwe specificatie ook gaat gebruiken, is nog niet duidelijk. Max Verstappens Toro Rosso krijgt deze hoe dan ook niet. Dat gebruikt het hele jaar 2015-Ferrari’s.