Na prima resultaten in de vrije trainingen, begon Sauber vol goede moed aan de kwalificatie. Al snel pakten zich echter donkere wolken samen boven de baan en het team.

Nadat de hevigste buien waren weggetrokken en de baan weer begon op te drogen, werden Kamui Kobayashi en Pedro de la Rosa naar buiten gestuurd op slicks. Beide coureurs belandden in de grindbak. In plaats van de goede klasseringen waarop het team had gehoopt, moeten ze genoegen nemen met een plek in de achterhoede.

“Erg spijtig”, reageert Kobayashi. “We hadden beter op veilig kunnen spelen door op intermediates verder te gaan. De eerste bochten ging het prima, maar net voor Rivage was de baan veel natter dan ik had verwacht. Ik kon nog uit de grindbak komen en heb geen schade opgelopen, maar de sessie was voorbij.”

De la Rosa sluit zich aan bij zijn teamgenoot. “Het was te ambitieus om voor slicks te kiezen”, zegt de Spanjaard. “Ik maakte een fout bij het insturen van Stavelot en verloor de achterkant van de auto. Ik heb de omstandigheden niet goed ingeschat en ben erg teleurgesteld. De auto was zeker in staat om voor een plaats in Q3 te kunnen vechten.”