De helft van het Formule 1-seizoen zit erop en dat is voor Michael Schumacher een moment om eens terug te blikken op de tien eerste races.

De Mercedes-coureur erkent dat, kijkend naar de gewonnen punten, Mercedes er niet heel goed voor staat. “Maar”, zo stelt hij, “Dat is maar net hoe je het bekijkt. Het totaalplaatje ziet er helemaal niet zo verkeerd uit. We hebben duidelijk stappen voorwaarts gemaakt en we hebben daarbij enkele hoogtepunten gekend.”

De recordkampioen kijkt uit naar het raceweekend in Hongarije: “Je bent namelijk de hele ronde lang bezig, even op adem komen is er niet bij. We zullen zie wat we kunnen presteren, voordat we allemaal gaan genieten van een welverdiende pauze.”

Ook Nico Rosberg vermaakt zich normaal gesproken prima op de Hungaroring. “Door de korte rechte stukken en de vele bochten doet het circuit aan als een stratencircuit”, legt de jongste van de twee teamgenoten uit. “Het circuit zou goed bij onze auto moeten passen, maar aan voorspellingen waag ik me niet. De banden blijven toch bepalend, maar we werken er hard aan om ze volledig te begrijpen.”

De teamleiding is eensgezind wat betreft de positie van het team. Zowel Ross Brawn als Norbert Haug beseft dat er nog steeds veel werk te verzetten valt. “We hebben veel bereikt, maar er is nog evenzoveel te doen. Momenteel komen we ongeveer een halve seconde tekort”, aldus Haug.