Ondanks dat zijn comeback bij lange na niet zo succesvol verloopt als het eerste deel van zijn carrière, heeft Michael Schumacher naar eigen zeggen geen spijt van zijn beslissing om terug te keren.

In Schumachers eerste periode in de Formule 1, van 1991 tot en met 2006, behaalde de Duitser een recordaantal van zeven wereldtitels, 91 overwinningen, 63 verdere podiumplaatsen en 68 polepositions alvorens met pensioen te gaan.

Na drie jaar afwezigheid begon het echter weer te kriebelen en dus besloot Schumacher in 2010 een comeback te maken. Inmiddels zijn we twee en een half jaar verder en heeft Schumacher slechts één verdere podiumplaats aan zijn erelijst kunnen toevoegen, terwijl hij tevens één eerste plaats pakte in de kwalificatie, maar vanwege een straf niet van pole mocht vertrekken.

Ondanks dat zijn tweede periode in de Formule 1 (vooralsnog) dus bij lange na nog niet zo succesvol verloopt als zijn eerdere jaren in de sport, verklaart Schumacher in gesprek met Bild geen spijt te hebben van zijn beslissing om terug te keren: “Ik heb er geen seconde spijt van gehad, want het heeft me toch weer mooie momenten opgeleverd”, stelt hij.

“Natuurlijk zou ik liever eerder dan later weer echt succesvol zijn, en ik zou het ook jammer vinden als het me niet zou lukken om niet nog een zege te pakken tijdens dit tweede deel van mijn carrière, maar ik hoop later dit jaar nog het één en ander recht te zetten qua resultaten en misschien komt die zege dan ook nog wel als er bijvoorbeeld nog een regenrace verreden moet worden.”

Schumacher – die verder overigens aangeeft dat hij zich lang niet alle races en overwinning uit het eerste deel van zijn loopbaan meer herinnert, maar ‘vooral de hoogtepunten’ nog in zijn geheugen gegrift heeft staan – wil verder nog niet loslaten of hij volgend jaar ook nog wil racen: “Dat is nog geen uitgemaakte zaak”, verkondigt de nu 43-jarige Duitser.