Michael Schumacher is erg tevreden met de vijfde tijd die hij vanmiddag heeft neergezet, zeker aangezien hij morgen nog een plaatsje mag opschuiven en dus vanaf de vierde plek mag vertrekken.

“Hier kunnen we tevreden mee zijn”, zegt Schumacher in gesprek met Motorsport-Total over zijn vijfde tijd, die iets meer dan een halve tel langzamer was dan de snelste tijd van Lewis Hamilton. “De vijfde plaats is immers een prima graadmeter van onze vorm op deze baan.”

“Door de straf van Paul di Resta klimmen we bovendien nog een extra plaatsje en volgens mijn ingenieurs sta je als je als vierde mag vertrekken aan de goede kant van de baan, dus we hebben vandaag vooralsnog genoeg nieuws ontvangen.”

Schumacher neemt ook nog even de tijd om zijn monteurs te bedanken, want in de derde training had hij nog een probleem met zijn Kinetic Energy Recovery System. “Daardoor konden we pas in de kwalificatie echt de limiet opzoeken en het was dus zaak om alles er gelijk uit te halen, maar dat is goed gelukt en daar ben ik de jongens dankbaar voor.”

Schumacher staat morgen overigens één startplaats voor zijn landgenoot Sebastian Vettel, met wie hij vorig weekend in België een fel duel uitvocht. Schumacher sluit niet uit dat het daar ook in Italië weer van komt: “Het zal zeker interessant worden tussen ons”, denkt hij. “Ik verwacht dat we Red Bull zeker in het begin van de race zeker partij kunnen bieden, al moeten we nog maar afwachten of we het tot het eind kunnen volhouden.”

“Zij gaan vaak namelijk wat beter met hun banden om dan wij, maar wij deden het gisteren ook goed tijdens onze langere runs en er zijn natuurlijk verschillende pitstopstrategieën mogelijk. We moeten daar dus nog maar eens goed naar kijken, maar ik geloof niet dat het onrealistisch is om op dit moment te denken dat we op de vierde plaats kunnen finishen.”