Michael Schumacher reed vandaag in de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan een dertiende tijd. Aangezien hij vanwege een straf echter tien startposities moet inleveren, begint hij morgen als voorlaatste.

Een dertiende plaats an sich is overigens ook al geen reden voor een feestje, en Schumacher erkent tegenover de Duitse pers dan ook dat het om één of andere reden gewoon niet liep vandaag: “De kern van het verhaal is denk ik dat de auto simpelweg niet snel genoeg was, al is het moeilijk te verklaren waarom.”

“We hadden al wel verwacht dat we het hier niet zo heel geweldig zouden doen, omdat het een circuit is met veel snelle bochten en wij daar moeite mee hebben. Eerder vandaag tijdens VT3 ging het vervolgens echter best lekker en voor de kwalificatie gingen we er dan ook vanuit dat we de toptien wel zouden halen, maar het is ons jammer genoeg met beide auto’s toch niet gelukt”, zegt Schumacher.

“Al met al was het dus heel teleurstellend, ook al denk ik dat ik Q3 heel misschien alsnog had kunnen halen”, stelt Schumacher. “Volgens onze informatie verloor ik namelijk twee tienden omdat ik in bocht elf verkeer had in de vorm van Lewis Hamilton en ik niet goed kon inschatten welke kant hij op zou gaan, maar ja, met mitsen en maren kom je er niet.”