Bruno Senna kwam in Silverstone als negende over de finish en sleepte zo toch nog een tweetal punten uit het vuur voor Williams, dat haar andere coureur Pastor Maldonado als zestiende zag finishen.

Voor Maldonado zat er na een aanrijding met Sergio Pérez – waarover hier en hier meer te lezen valt – niet meer in dan een zestiende stek, maar Senna bleef daarentegen uit de problemen en reed zo naar de negende plaats.

Tot twee ronden voor het vallen van de vlag leek het er overigens op dat Senna achter de Force India van Nico Hülkenberg als tiende zou eindigen, maar in ronde 50 van de 52 maakte Senna de Duitser de negende plaats alsnog afhanding.

“Het was een goede race voor mijn kant van de garage en ik ben erg gelukkig met dit resultaat”, zegt Senna dan ook. “We hadden de race natuurlijk graag van verder naar voren willen beginnen, maar we maakten gelukkig gelijk een paar plaatsen goed bij de start en daarna ontspon zich een fel gevecht met de Saubers en Force India’s”, zegt de coureur die de rijders van beide teams wist voor te blijven.

“Het ziet er bovendien sowieso naar uit dat we de weg naar boven weer hebben gevonden, dus als het ons lukt om ons voortaan beter te kwalificeren, dan weet ik zeker dat we ook in de volgende races om de punten kunnen meedoen”, besluit de positief gestemde Braziliaan.