Ondanks verbeteringen aan de auto is Toro Rosso er in Zuid-Korea niet in geslaagd de toptien te bereiken in de kwalificatie. Daar zijn Daniel Ricciardo en Jean-Eric Vergne niet gelukkig mee.

“Ik ben totaal niet tevreden met dit resultaat”, zegt Ricciardo, die zich als dertiende kwalificeerde (maar als twaalfde start vanwege de gridstraf van Mark Webber). “Zeker als het gat naar de toptien zo klein is, kun je niet anders dan teleurgesteld zijn. Ik had liever het volledige uur gereden.”  

“De auto was beter dan gisteren”, vervolgt Ricciardo. “Maar we hebben niet genoeg progressie geboekt om echt competitief te zijn. Nu moeten we ons op de race richten. Het positieve is dat we een set banden over hebben. Hopelijk kunnen we daarvan profiteren en op jacht gaan naar punten.” 

Vergne, die de zestiende tijd noteerde, sluit zich bij zijn teamgenoot aan: “De auto was weliswaar beter dan hij het hele weekend is geweest, maar de andere teams gaan ook vooruit. Het was dus niet genoeg om ons verder naar voren te helpen. “

“In de race kunnen we op nieuwe banden starten, dus dat zou een voordeel kunnen zijn”, vervolgt Vergne. “Ik ben normaal gesproken altijd optimistisch, maar het zal moeilijk worden om morgen punten te scoren. Ik zal echter mijn best doen en proberen alsnog de toptien te bereiken.”