Maria de Villota is vrijdag opnieuw geopereerd. Ze verkeert niet langer in kritieke toestand. De situatie is nog wel ‘ernstig, maar stabiel’ .

Marussia meldt dat De Villota vrijdag onder het mes is gegaan in Addenbrooke’s Hospital in Cambridge. Het ging om een geplande procedure. De medische staf was voldoende tevreden over de progressie van haar hoofdwonden om het groene licht te geven voor de operatie.

De ingreep was minder langdurig dan de eerste operatie op de dag van het ongeluk. De Villota botste dinsdagochtend op de laadklep van een vrachtwagen na afloop van haar eerste installatierun tijdens een rechtelijntest. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend.

“De chirurgen hebben succesvol de volgende fase voltooid in de behandeling van Maria’s verwondingen”, laat Marussia weten. “Sinds de operatie is haar toestand opnieuw verbeterd. Al is de situatie nog altijd ernstig, maar stabiel. Ze reageert goed op de behandeling.”

Marussia zegt veel moed te putten uit de ontwikkelingen en spreekt van positieve signalen voor de familie van De Villota. Haar collega’s rijden dit weekend met een ster op hun helm, om hun steun te betuigen.