Toro Rosso neemt haar nieuwe bolide, de STR11, bij de eerste wintertest in gebruik, maar deze zal daarbij nog niet in de nieuwe kleurstelling voor 2016 zijn uitgedost.

Dat bericht het aan Red Bull gelieerde SpeedWeek, dat meldt dat de STR11 gewoon op 22 februari, tijdens de eerste testdag, zijn vuurdoop zal krijgen met Max Verstappens teamgenoot Carlos Sainz achter het stuur. Volgens SpeedWeek zal dat echter gebeuren met een ’tijdelijke kleurstelling’ en zijn de introductie en presentatie van de nieuwe livery naar 29 februari uitgesteld, de dag voor het begin van de tweede vierdaagse testreeks.

De reden voor dit uitstel, zou simpel tijdgebrek zijn. Waar de kleurstelling nog niet af is, daar zijn de stoeltjes van Max Verstappen en Carlos Sainz al wel geschuimd. Verstappen was daarvoor woensdag op de Toro Rosso-fabriek in Faenza, waar hij de hele week al aan het werk is, zo vertelt hij aan Verstappen.nl.

Op maandag stonden er filmopnamen voor promotiemateriaal van het team op de agenda, voor dinsdag de nodige besprekingen. Woensdag volgde dus de seat fitting, donderdag een medische test en vrijdag staat er simulatorwerk op het programma, voor het eerst met (een virtuele versie) van de nieuwe auto.