Jarno Trulli kijkt erg tevreden terug op zijn kennismaking met de nieuwe Caterham. Euforische uitspraken zijn het gevolg: “Ik heb volgens mij nog nooit zo’n goede eerste test gehad.”

 

En dat terwijl de Italiaan maar één dag, gisteren, achter het stuur van de CT-01 zat. Op dinsdag en woensdag zat Heikki Kovalainen achter het stuur en donderdag was de wagen gereserveerd voor Giedo van der Garde. Toch kijkt Trulli met een glimlach terug op zijn eigen testdag.

 

“Het was een heel positieve dag”, meldde hij Autosport. “Ik heb volgens mij nog nooit zo’n goede eerste testdag gehad. De auto heel revolutionair maar we hadden nauwelijks problemen. En toch zitten er interessante systemen zoals KERS op.”

 

“Ondanks de geklokte tijden ben ik tevreden. Die zijn niet representatief. Zeker voor ons, want we hadden veel brandstof aan boord”, aldus de ervaren Trulli, die het teleurstellende 2011 dit jaar snel hoopt te vergeten met betere resultaten.

 

“De stuurbekrachtiging werkte gelijk een stuk beter. De auto voelde goed aan en ik kon alles melden dat ik vorig jaar niet aanvoelde. Het is goed om dat gevoel weer terug te hebben. Hier put ik veel hoop uit. Het is bijna een jaar geleden dat ik de auto op deze manier aanvoelde”, aldus Trulli, die wegens een chronisch probleem aan de stuurbekrachtiging vorig jaar in de schaduw van Kovalainen vertoefde.

 

“Er moeten nog wat puntjes op de i worden gezet maar het gaat erg goed. Daar verwacht ik geen problemen mee.”