Giedo van der Garde had de race in Barcelona moeten winnen. Door een mislukte pitstop van het team, moest hij genoegen nemen met de tweede plek.

Van der Garde startte van pole en controleerde de wedstrijd, tot een moeizame pitstop roet in het eten gooide. In plaats van de Nederlander als eerste binnen te halen, mocht teammaat Charles Pic als eerste stoppen. Op versleten banden zag hij zijn voorsprong van 7 seconden slinken. Een trage pitstop waarbij het team moeite had de linkerachterband te verwisselen zorgde voor verdere vertraging.

 

“Ik had een flink gat, maar we gingen een ronde te laat naar binnen”, zegt hij terugkijkend. “De banden waren toen net iets te veel versleten, waardoor mijn laatste ronde op oud rubber erg langzaam was. Daar kwam bij dat het linker achterwiel bij de stop niet meewerkte en toen ik naar buiten kwam, viel ik terug tot nét achter Pic.”

 

De coureur van Addax kon zijn teamgenoot niet meer in een foutje dwingen, waardoor hij genoegen moest nemen met de tweede plaats. “En daar moeten we toch blij mee zijn. Ik kreeg ook nog een punt voor de snelste ronde, dus we doen gewoon goede zaken. Ik leid nu ook het kampioenschap en in de tweede race gaan we gewoon weer voor een goed resultaat.”

 

Van der Garde begint de tweede race (die om 10.35 uur van start gaat) als zevende.