Met een agressieve strategie hoopte Giedo van der Garde zijn concurrenten voor de GP2-titel te verschalken tijdens de eerste race op de Nürburgring. Het pakte anders uit.

Van der Garde maakte een vroege pitstop en probeerde zo voor kampioenschapsleider Romain Grosjean te komen. De Fransman kwam na zijn stop echter net voor de Nederlander terug op de baan. Van der Garde werd namelijk opgehouden door Davide Valsecchi. De Italiaan beschadigde in de beginfase van de race zijn auto bij de schermutselingen die de safetycar op de baan bracht. 

Valsecchi moest zijn reguliere pitstop nog maken, maar voor Van der Garde kwam dat te laat. “Doordat ik achter hem vast zat, kon ik de anderen net niet voorbij”, aldus de Barwa Addax-coureur, die geen spijt heeft van de gekozen strategie. “Soms moet je agressief zijn om wat te bereiken. Helaas is het nu misgelopen.” 

In de slotfase werd Van der Garde, op banden die na 27 ronden behoorlijk versleten waren, nog voorbijgestoken door Marcus Ericsson, waardoor hij als zesde eindigde. Morgen hoopt Van der Garde de schade te kunnen herstellen met een podiumplaats, en liefst een overwinning, in de sprintrace. Die start zondag om 10.30 uur.