Kevin Magnussen heeft Pastor Maldonado’s zitje bij Renault gekregen, maar de Belg Stoffel Vandoorne stond ook op het lijstje bij Renault.

Dat vertelt Frédéric Vasseur, de nieuwe racing director van het Renault Sport Formula One Team, aan het Belgische La Dernière Heure. 

Vasseur, die Vandoorne goed kent uit de GP2, waarin Vandoorne de afgelopen twee jaar voor zijn team ART reed en in 2015 kampioen werd, vertelt echter dat Renault ‘een streep door Stoffels naam moest zetten’. “Want hij staat onder contract bij McLaren en dat wilde hem niet laten gaan.”

Launch Renault F1, Paris, France, Wednesday 3 February 2016 - Kevin Magnussen (DEN) Renault Sport Formula One Team.

Magnussen rijdt in 2016 voor Renault.

Magnussen
Renault concentreerde zich daarom op coureurs die beschikbaar waren en de keuze viel daarbij op Kevin Magnussen, die eind 2015 door datzelfde McLaren op straat was gezet.

Voor Magnussen was Renault echter niet de enige optie, zo bevestigt de coureur zelf desgevraagd in gesprek met het Deense Ekstra Bladet. Van welk team hij een aanbieding heeft afgeslagen, geeft Magnussen daarbij niet prijs, maar volgens Ekstra Bladet gaat het om Manor.

Vandoorne
De carrières van Magnussen en Vandoorne kruisen elkaar al enige jaren. In 2013 versloeg Magnussen de Vlaming in de strijd om de Formule Renault 3.5-titel, terwijl ze dat jaar allebei deel uitmaakten van het McLaren Young Driver Programme.

Magnussen kreeg daarna een Formule 1-zitje bij McLaren, terwijl Vandoorne naar de GP2 ging. In 2014 werd hij daar vice-kampioen en in 2015 pakte hij de titel, terwijl Magnussen in 2014 – na één seizoen Formule 1 – een stap terug deed tot de functie van testrijder bij McLaren. Eind 2015 gingen Magnussen en het team uit elkaar. Vandoorne maakt nog wel deel uit van McLarens talentenprogramma en neemt dit jaar het stokje van Magnussen over als test- en reserverijder. Daarnaast gaat hij vermoedelijk in de Japanse Super Formula racen.