Max Verstappen is er duidelijk over na afloop van de Grand Prix van Monaco: zo’n crash als die waardoor hij de race moest verlaten, mag niet gebeuren.

“Enorm teleurstellend, ook naar het team toe”, zegt Verstappen na afloop over zijn ongelukkig verlopen race in het prinsdom. Na eerdere crashes in de vrije training en de kwalificatie, eindigde Verstappens wedstrijd zondagmiddag opnieuw in de vangrail. Bovenaan de klim naar Massenet raakte de Limburger de controle over zijn Red Bull kwijt.

Vertappen legt uit wat er in de 34e ronde mis ging. “Ik blokkeerde, kwam buiten de ideale lijn en kon niets meer doen.” Net als zaterdag toont de Red Bull-coureur zich schuldbewust. “Dit mag niet gebeuren”, aldus Verstappen.

Goede snelheid
Tot zijn uitvalbeurt was Verstappen goed op weg zijn pitstopstart om te zetten in een puntenfinish. Na inhaalacties op Jenson Button, Kevin Magnussen, Felipe Nasr, Valtteri Bottas en Pascal Wehrlein lag hij op de negende plaats. Onderweg zette Verstappen zelfs een paar keer de snelste raceronde neer. “Ik kan wel blij zijn met onze snelheid”, zegt Verstappen dan ook.

Over twee weken rijdt Verstappen in Canada met de nieuwe, sterkere Renault-motor waar Daniel Ricciardo in Monaco al mee reed. Het is nu zaak snel de knop om te zetten, weet de achttienjarige coureur. “Vorige race was goed, hier zat het tegen. In Canada gaan we er weer voor.”