Max Verstappen heeft een stroeve start achter de rug in Sotsji. De Nederlander en zijn team Toro Rosso hebben ‘nog veel werk te doen’.

“Het was een lastige dag”, resumeert Verstappen op zijn eigen website. De Limburger reed in de eerste training een vijftiende tijd, in de tweede sessie moest hij het met P12 doen, beide keren achter teamgenoot Carlos Sainz.

Formula One World Championship 2016, Round 4, Russian Grand Prix, Sochi, Russia, Friday 29 April 2016 - Max Verstappen (NLD) Scuderia Toro Rosso STR11.

Verstappen werkte hard aan de set-up, maar er is nog geen oplossing voor het overstuur waar hij last van heeft.

Na VT1 klaagde Verstappen over een gebrek aan grip en verklaarde hij zich met Toro Rosso nog eens goed over de afstelling te buigen. In de middagtraining had Verstappen echter alsnog veel last van overstuur, meldt hij.

“We hebben vooralsnog geen oplossing gevonden, dus dat maakt het wel lastig. Ik weet niet hoe hard ik een bocht in kan duiken, want wanneer je net een beetje harder wil gaan, ga je al van de baan af.”

“We hebben nog veel werk te doen”, weet Verstappen dan ook. “Het zal een lange avond worden”, vertelt de coureur die zeker nog niet opgeeft: “We gaan ons best doen om voor morgen vooruitgang te boeken.”

Sainz
In tegenstelling tot Verstappen had teamgenoot Carlos Sainz een probleemloze dag. “We hebben ons testprogramma zonder issues kunnen afwerken en daar ben ik blij mee”, vertelt de Spanjaard.

“Ik ben ook blij met hoe de auto het hier doet”, zegt hij, eveneens in tegenstelling tot Verstappen. “Ik heb zin in de rest van het weekend, maar we moeten alle zeilen blijven bijzetten, want het zit dicht bij elkaar in de middenmoot.”