Het voortrekken van Vettel door Red Bull Racing maakt heel wat los. Ook Jos Verstappen heeft de Grand Prix van Engeland vol fascinatie bekeken.

De Red Bull-coureurs hadden voor Silverstone een nieuwe voorvleugel gekregen. Maar nadat die van Vettel in de laatste vrije training kapot was gegaan en er geen reserve-exemplaar was, besloot de teamleiding om Webbers vleugel op de wagen van Vettel te monteren. Webber was woedend, wat uiteindelijk leidde tot de zege.

In zijn column in de Telegraaf stelt Verstappen weinig respect te hebben voor het handelen van Red Bull. Hij kan zich bovendien goed inleven in de frustratie van Webber. Verstappen: “Ik weet eerlijk gezegd niet hoe ik gereageerd zou hebben als ik in de schoenen van Webber had gestaan. Ik denk dat ik op de vleugel van Vettel was gaan staan. Als ik er niet mee mag rijden, dan hij ook niet. Wat dat betreft zouden ze een kwaaie aan mij gehad hebben.”

De oud Formule 1-coureur kan zich de woede van Webber goed indenken. Daarnaast oordeelt hij dat de Australiër er goed aan gedaan heeft om bij het passeren van de finish een sneer (’Niet slecht voor een tweede rijder…’) aan de teamleiding te geven. “Het is netjes, maar tegelijk geef je duidelijk aan dat hier een grens is gepasseerd. Bovendien weet hij natuurlijk donders goed dat zo’n opmerking op dat moment veel meer impact heeft dan wanneer hij het alleen intern aan de kaak had gesteld.”

Wil je meer weten van wat Verstappen van dit seizoen vindt? Lees dan de nieuwe editie van Formule 1 – nummer 12 – die vanaf vandaag in de winkels ligt. Verstappen maakt daarin samen met Jan Lammers en Gijs van Lennep een tussenbalans op van het seizoen. De oud Formule 1-coureurs geven daarbij hun ongezouten mening over de titelkandidaten en hun strijd om de kroon.