Max Verstappen begint vrijdag aan zijn eerste raceweekend voor Red Bull Racing en kan niet wachten om in Spanje aan de slag te gaan.

Max RBR (1)Dat vertelt de Nederlander, die vorige week van Toro Rosso naar Red Bull werd gepromoveerd, in zijn vooruitblik op zijn eerste Grand Prix-weekend met het kampioenschapsteam.

“Ik ben heel blij dat ik de kans heb gekregen voor Red Bull te rijden en kan niet wachten om in Barcelona in de auto te springen”, zegt Verstappen, doelend op de Red Bull R12, waarmee het team momenteel derde in het WK staat. “Ik heb ter voorbereiding natuurlijk veel werk te doen, maar ik ken het circuit in Barcelona gelukkig goed, omdat we er vaak testen”, zo voert Verstappen aan waarom hij er wel vertrouwen in heeft.

Verstappen noemt bocht drie en negen de hoogtepunten van het Circuit de Barcelona-Catalunya – ‘want die zijn erg snel’ – maar vindt ook de trage en technische derde sector interessant. Over wat hij van zijn eerste race voor Red Bull verwacht, zegt Verstappen niets. Teamgenoot Daniel Ricciardo denkt echter dat Red Bull wel eens een kandidaat voor het podium zou kunnen zijn.

“Downforce is immers vrij belangrijk op dit circuit, terwijl de bandenslijtage vrij hoog is en wij daar minder mee worstelen dan veel andere teams. Daarom denk ik dat het een goede kans is in de buurt van het podium te komen”, aldus Ricciardo.