Max Verstappen is met onmiddellijke ingang van Toro Rosso naar Red Bull Racing gepromoveerd. De Nederlander neemt daar het stoeltje van Daniil Kvyat over.

Dat heeft Red Bull donderdagochtend bekendgemaakt. Verstappen neemt het stoeltje over van Kvyat, die terug is gezet naar opleidingsteam Toro Rosso, waarvoor Verstappen sinds 2015 uitkwam.

Christian Horner, de teambaas van Red Bull, geeft aan dat hij blij is Verstappen deze kans te kunnen bieden: “Max is een buitengewoon talent en hij heeft indrukwekkend gepresteerd bij Toro Rosso.”

Aangezien alle Red Bull-coureurs en -talenten simpelweg bij Red Bull onder contract staan, is het aan Red Bull zelf om te bepalen wie voor welke formatie rijdt, legt Horner uit. “Daarom kunnen we deze verandering nu maken.”

Voor Kvyat betekent het dat hij terugkeert naar het team waar hij in 2014 debuteerde, alvorens in 2015 naar Red Bull over te stappen. “Hij heeft bij Toro Rosso de kans zich verder te ontwikkelen”, vertelt Horner.

“Het is een team dat hij goed kent, dus hij kan zich daar herpakken, zijn vorm hervinden en laten zien wat hij kan”, zegt Horner over de Rus die twee races terug nog op het podium stond, maar het in Rusland verpestte.

Bij de start van de Grand Prix in Sotsji, botste Kvyat twee keer met Ferrari’s Sebastian Vettel. Kvyats eigen teamgenoot Daniel Ricciardo werd daar ook slachtoffer van, met een nulscore als gevolg, tot ergernis van Red Bull.