Max Verstappen heeft de vierde tijd genoteerd in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Hongarije. Door zijn wiel te blokkeren verspeelde hij een kans om het gat naar snelste man Nico Rosberg en teamgenoot Daniel Ricciardo te dichten.

Max Verstappen is in de beginfase even ‘best of the rest’ achter de Mercedessen op bijna negen tienden achterstand. Maar een paar minuten later gaat Daniel Ricciardo een paar tienden sneller rond dan zijn teamgenoot.

Beide Red Bull-coureurs verbeteren hun tijd in hun tweede run, na de onderbreking door de schuiver van Hamilton, maar Ricciardo blijft Verstappen voor. Ricciardo nadert de Mercedessen op vier tienden, Verstappen zit daar weer drie tienden achter.

Nico Rosberg gaat nog eens anderhalve seconde sneller dan hij al ging en zet daarmee Verstappen op meer dan twee seconden. Als Verstappen ook overstapt naar de zachtste banden verkleint hij de marge tot 1,3 seconde. Ricciardo is wederom sneller, en met driekwart tel is het verschil aanzienlijk.

In een poging zijn tijd te verbeteren, verremt Verstappen zich in de eerste bocht. Dat geeft Sebastian Vettel de kans zich tussen Ricciardo en Verstappen te nestelen. De Nederlander richt zich in het vervolg van de sessie op langere runs.