De Red Bull Ring is niet het ideale circuit voor Red Bull, maar Max Verstappen ziet de thuiswedstrijd van zijn team toch met vertrouwen en vooral plezier tegemoet.

Formula One World Championship 2016, Round 8, European Grand Prix, Baku, Azerbaijan, Friday 17 June 2016 - Max Verstappen (NLD) Red Bull Racing RB12.

Verstappen kijkt vooruit naar de race in Oostenrijk.

Dat komt omdat de Grand Prix van Oostenrijk, nu hij voor Red Bull rijdt, extra speciaal is vanwege ‘alle fans die je zo welkom laten voelen’. “Daarnaast denk ik dat er dit jaar veel Nederlandse fans de reis naar Oostenrijk zullen maken, dus ik verheug me er heel erg op”, vertelt Verstappen.

Het circuit is – ‘ondanks dat er niet veel bochten zijn’ – door de hoogteverschillen toch bijzonder, meent Verstappen. “Qua performance is het voor onze auto verder niet ideaal, maar het blijft een leuke baan.”

“Vorig jaar had ik er bovendien toch zeker geen slecht weekend, met een zevende plek in de kwalificatie en achtste in de race”, zegt hij, ondanks dat zijn Toro Rosso van toen – net als zijn Red Bull van nu dus – op het oog niet super bij de baan paste.

Ricciardo
Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo grapt dat hij ‘graag wat meer bochten’ op de Red Bull Ring zou hebben: “Maar het blijft een mooie baan, snel en glooiend, in een schitterende omgeving.”

“In het verleden ging het hier niet zo goed als we hadden gehoopt, maar ons totaalpakket van nu is beter dan dat van de afgelopen jaren”, houdt ook Ricciardo vertrouwen. “Hopelijk kunnen we er dus gewoon in de top vijf in meedoen.”