Sebastian Vettel hoopt in 2016 om de titel te vechten, want alleen dat is goed genoeg. Of hij en Ferrari het dominante Mercedes kunnen verslaan, vindt hij echter lastig te voorspellen.

Gevraagd door Motorsport-Total of hij denkt zich in 2016 vaker als luis in de pels tussen de Mercedes-coureurs te kunnen nestelen, antwoordt de coureur die in 2015 nog een tijdje op het vice-kampioenschap afstevende lachend dat hij ‘hopelijk minder vaak’ tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg in zit: “Want ik zit er liever voor.”

Formula One Testing, Barcelona, Circuit de Catalunya, Barcelona, Spain, Friday 4 March 2016 - Sebastian Vettel (GER), Scuderia Ferrari

Vettel denkt dat Ferrari er beter voor staat dan een jaar geleden.

Of dat realistisch is, vindt de uiteindelijke nummer drie van 2015 lastig te voorspellen. “We zijn vorig jaar dichter bij Mercedes in de buurt gekomen en ik denk dat we met de nieuwe auto een goede kans hebben het gat nog verder te dichten. We moeten echter een paar weken wachten voor we weten hoe dicht we echt in de buurt kunnen komen.”

Haalbaar of niet, Vettels eigen doel is om ‘races te winnen en kampioen te worden’, vertelt hij aan het Duitse RTL. “Al het andere is niet goed genoeg voor me, en voor Ferrari denk ik ook niet.”  De viervoudig wereldkampioen erkent daarbij echter wel dat zijn eigen verwachtingen ‘altijd hoger gespannen zijn dan die van de buitenwacht’.

Ten overstaan van het Italiaanse Rai maakt Vettel eveneens duidelijk dat het kampioenschap het doel is, maar merkt hij aan de andere kant ook op dat ‘de weg naar de titel heel lang en moeilijk is’. Dat gezegd hebbende, staat Ferrari er volgens Vettel veel beter voor dan een jaar geleden.

Rosberg
Mercedes-coureur Nico Rosberg, die in 2015 uiteindelijk in plaats van Vettel als tweede in het WK eindigde achter kampioen Lewis Hamilton, gaf vorig weekend aan niet te weten of Mercedes nog voor Ferrari staat.