“Geen slecht resultaat.” Zo omschrijft Sebastian Vettel zijn vierde poleposition op rij in Suzuka. Het circuit in Japan ligt de Duitser duidelijk goed.

“Het was een erg soepele sessie”, vertelt Vettel. “Bijna perfect zelfs. De auto voelde fantastisch aan. Gisteren was ik niet helemaal gelukkig, maar we hebben een aantal aanpassingen gedaan en alles viel op zijn plaats vandaag.” 

Het is het vijftigjarig jubileum van Suzuka, waar sinds 1987 een Grand Prix wordt gehouden. De afgelopen vier jaar stond Vettel er telkens vooraan. “Het is een prachtig circuit”, zegt hij dan ook. 

“De eerste sector is het mooist, zo’n combinatie zie je nergens anders, maar de rest van het circuit is ook leuk. Bovendien is het goed om te zien hoe enthousiast de fans zijn. Ze zijn prettig gestoord.” 

Mark Webber kon niet tippen aan zijn teamgenoot, maar nestelde zich wel op de voorste startrij. “Dat was een indrukwekkende ronde van Sebastian”, zegt hij. “Maar ik ben blij om op de eerste rij te staan. Dat is me door allerlei omstandigheden nog niet vaak gelukt dit jaar en biedt een beter perspectief voor de race.”