Sebastian Vettel denkt dat Ferrari op zaterdag nog wat beter voor de dag kan komen dan vandaag, ondanks de snelste tijd in de eerste vrije training.

De Duitser in dienst van Ferrari noteerde in VT1 de snelste tijd, maar moest in de middag genoegen nemen met de vierde tijd achter de Mercedessen en zijn eigen teamgenoot. “In de middag liep het wat minder lekker”, bevestigt Vettel. “Maar ik denk dat we de auto gedurende de avonduren nog wat kunnen verbeteren; daar zijn we doorgaans goed in.”

“De snelheid leek er vandaag al meteen goed in te zitten, en hoewel het dus geen perfecte dag was, hebben we twee redelijke sessies achter de rug. Het is natuurlijk gissen naar wat de andere teams hebben gedaan, dus we kunnen op zijn vroeg morgen pas echte conclusies trekken. Maar ik denk dat we nog wat sneller kunnen zijn.”

Räikkönen
Vettels teamgenoot Kimi Räikkönen noteerde in beide vrije trainingen de tweede tijd. Een prima begin van het weekend dus, maar de down to earth-Fin weet dat het nog maar vrijdag is.

“Ondanks enkele kleine probleempjes hebben gewoon ons programma voor vandaag af weten werken. We zijn er echter nog niet. We zullen proberen ons te verbeteren en zien morgen of dat ook daadwerkelijk is gelukt.”