Sebastian Vettel start de Grand Prix van Monaco als vierde, en daar is hij niet tevreden mee. Ferrari had het volgens de ex-wereldkampioen beter moeten doen.

In de ochtendtraining en in de eerste kwalificatiesessie reed Vettel nog de snelste tijd, maar in de beslissende Q3 moest hij bijna een seconde toegeven op snelste man Daniel Ricciardo. “We hadden het beter kunnen, móeten doen”, zegt Vettel. “We konden alles wat de mannen voor ons lieten zien. We deden het alleen niet.”

Niettemin zit Ferrari er goed bij, denkt Vettel. “We begonnen donderdag niet zo lekker. Nuu liggen we niet zo ver meer achter als het lijkt. We maakten vandaag kans op de pole, maar we hebben gewoon niet alles uit onszelf gehaald. De auto is zonder twijfel goed, dat bleek vanmorgen ook in de vrije training.”

Gridstraf
Kimi Räikkönen had ook geen gemakkelijke kwalificatie. Hij moest toezien hoe Nico Hülkenberg zijn Force India tussen hemzelf en Vettel op de vijfde startplaats kwalificeerde. Tot overmaat van ramp moest de Fin na de ochtendtraining zijn versnellingsbak wisselen, zodat hij de race door een gridstraf niet als zesde maar als elfde moet beginnen.

“Het hele weekend is het al lastig”, zegt Räikkönen. “Op onverwachte plekken hebben we onderstuur of slippen de achterbanden door. We zitten wat te veel aan de rand van de mogelijkheden van de banden.”