Sebastian Vettel denkt dat Ferrari in Abu Dhabi net zo dicht achter Mercedes kan zitten als in Brazilië. Op meer durft de Duitser echter niet te hopen: “We mogen geen wonderen verwachten.”

Vettel was in beide vrije trainingen op het Yas Marina Circuit vijfde, met respectievelijk een seconde en zeven tienden achterstand op achtereenvolgens Lewis Hamilton en Nico Rosberg, de snelste mannen van de vrijdag. Vettels racesimulatie in VT2 was echter behoorlijk goed, wat vertrouwen geeft.

“Ik denk dat als we vanavond flink doorwerken, we het gat naar Mercedes verder kunnen terugbrengen”, stelt hij dan ook ten overstaan van Motorsport-Total. De viervoudig wereldkampioen denkt echter niet dat er meer dan dat in zit: “We mogen geen wonderen verwachten”, benadrukt hij.

“We zaten twee weken geleden in Brazilië dicht bij de Mercedessen in de buurt. Als het ons nu weer lukt om kort achter ze te zitten, is dat al super”, besluit de Ferrari-coureur, die in Brazilië in de kwalificatie een halve tel trager was dan de Mercedessen en in de race veertien seconden achter winnaar Rosberg – en ongeveer zeven seconden achter nummer twee Hamilton – over de streep kwam.

In de andere SF15-T was het Räikkönen die in VT1 achter het Merceds-duo best of the rest was, al moest hij in de tweede sessie genoegen nemen met de zevende tijd en plek. “Het was een vrij normale dag. Alles ging zoals het hoort, behalve dat we wat problemen hadden met de superzachte band tijdens mijn lange run.”

“Mijn vliegende rondje op de super-soft had misschien ook net wat beter gekund, maar het is pas vrijdag en we weten natuurlijk niet wat de rest heeft gedaan”, vervolgt Räikkönen, die stelt dat het ‘natuurlijk altijd beter kan’, maar net als Vettel erkent dat Mercedes wel erg snel is: “Al zullen we ondanks dat onze best doen er het maximale uit te halen.”