Ferrari-coureur Sebastian Vettel wil niet van een verloren dag spreken, maar heel veel heeft hij nou ook weer niet geleerd van de natte vrijdag in Melbourne.

“Het zonnetje begon pas echt te schijnen na de trainingen. Daarvoor regende het incidenteel, waardoor de baan – of in ieder geval stukken daarvan – nat waren. De omstandigheden waren dus niet ideaal”, vat Vettel de vrijdag samen.

Aan de andere kant, zo erkent hij, waren de omstandigheden natuurlijk voor iedereen hetzelfde. “Het was ook geen compleet verloren dag”, vertelt hij verder: “Het was fijn wat ronden te rijden en een gevoel van de auto te krijgen.”

“Wat de voorbereidingen op zaterdag en zondag betreft, hebben we vandaag verder echter niet veel geleerd”, besluit Vettel, die in VT1 op P21 eindigde na acht rondjes en in VT2 zeven rondjes reed en achtste was.

www.sutton-images.com Kimi Raikkonen (FIN) Ferrari SF16-H at Formula One World Championship, Rd1, Australian Grand Prix, Practice, Albert Park, Melbourne, Australia, Friday 18 March 2016.

Kimi Räikkönen in goed gezelschap van Felipe Massa en Daniel Ricciardo.

Räikkönen
In de andere Ferrari SF16-H kwam Kimi Räikkönen tot een zeventiende en een derde tijd en zeventien ronden in totaal. “Het was jammer dat we door het weer niet veel konden rijden. Zowel voor de toeschouwers, als voor ons.”

Wat wel prettig was, zo vertelt Räikkönen was om de Ferrari – ‘die nog gelijk is aan hoe hij tijdens de wintertests was’ – voor het eerst op echte regenbanden rond te sturen. “Maar ik hoop toch dat het zaterdag droog is”, benadrukt hij.

“Dan kunnen we namelijk serieus werken aan de afstelling, voor we de vernieuwde kwalificatie ingaan. Ik ben benieuwd hoe dat loopt. Het kan wel wat gedoe opleveren, dus ik hoop dat we de plank niet misslaan.”