Sebastian Vettel denkt dat hij derde had kunnen worden in de kwalificatie, maar Jenson Button reed volgens de Ferrari-coureur in de weg.

“Volgens mij zat Jenson Button te slapen”, moppert Sebastian Vettel, uiteindelijk vijfde, na afloop, doelend op hoe Button zich gedroeg toen de gele vlag uithing na de spin van Fernando Alonso.

Formula One World Championship 2016, Round 11, Hungarian Grand Prix, Budapest, Hungary, Saturday 23 July 2016 - Sebastian Vettel (GER) Ferrari SF16-H.

Vettel denkt dat er in de race nog kansen liggen voor Ferrari.

“Ik denk niet dat hij had verwacht dat iemand nog een rondje wilde afmaken, maar ik wilde dat wel. Jenson ging echter van zijn gas af en reed daarna in bocht twaalf in de weg. In bocht dertien had hij het door en ging hij aan de kant, maar toen was het al te laat en had het ook geen zin meer nog vol door te pushen in de laatste bocht.”

“Erg jammer”, verzucht Vettel, die denkt dat er meer in had gezeten dan de vijfde plek. “Mijn ronde was daarvoor vergelijkbaar met die van Nico Rosberg. Ik had dus makkelijk bij de eerste drie gezeten.”

Zondag is alles echter mogelijk, denkt Vettel. “Hopelijk kunnen we een goede start maken. Daarna laat ik me verder graag verrassen. Inhalen is hier moeilijk en de auto’s voor ons zijn in ieder geval net zo snel als wij zijn, maar ik denk dat we er zeker iets goeds van kunnen maken.”