Ondanks de overwinning van Max Verstappen in Spanje is Red Bull volgens Sebastian Vettel geen grote bedreiging voor Ferrari.

Een belangrijke voorwaarde daarbij is wel dat Ferrari haar kwalificatieproblemen weet op te lossen, erkent Vettel ten overstaan van Autosport: “Zolang dat lukt, zou Red Bull geen al te groot gevaar voor ons moeten zijn.”

“Ja, Red Bull is zich blijven verbeteren, maar wij ook. Voor ons verliep de zaterdag in Spanje alleen niet naar wens. Als het toen wel goed was gegaan, hadden we een hele andere race gezien.”

Formula One Testing, Barcelona, Circuit de Catalunya, Barcelona, Spain, Tuesday 17 May 2016 - Sebastian Vettel (GER), Scuderia Ferrari

Ferrari richt zich tijdens de Barcelona-test op het oplossen van haar kwalificatieproblemen.

“In de race waren we namelijk zo competitief als vooraf verwacht. Het was lastig inhalen, maar op momenten met vrij baan waren we gewoon sneller. Maar ja, als, als, als”, zo geeft Vettel toe dat het niets aan het resultaat verandert.

Wat volgens Vettel wel zeker en vast kan veranderen, verbeteren in dit geval, is Ferrari’s kwalificatievorm. De Scuderia richt zich daar namelijk tijdens de tussentijdse testdagen in Barcelona op.

Verder is Monaco, waar de volgende race gehouden wordt, op papier een goed circuit voor Ferrari: “We waren daar vorig jaar ook snel en onze nieuwe auto zou er qua sterke punten sowieso nog beter moeten zijn”, haalt Vettel aan.

“Mercedes blijft natuurlijk de favoriet voor de overwinning in Monaco, maar als er een kans voor ons ligt om te winnen, gaan we er alles aan doen die te verzilveren”, besluit hij strijdvaardig.