Sebastian Vettel is tevreden met twee keer de derde tijd in de eerste twee vrije trainingen en is met name te spreken over de snelheid over één ronde. Kimi Räikkönen ziet ondertussen morgen wel wat het werk van vandaag waard was.

Sebastian Vettel positioneerde zijn Ferrari in beide trainingssesies direct achter de Mercedessen, maar wel op respectabele afstand van de Duitse constructeur. Toch is hij redelijk tevreden met zijn optreden.

“Natuurlijk valt er nog wel het een en ander te verbeteren, maar ik denk dat we een positieve eerste dag achter de rug hebben. Met name de snelheid over een enkele ronde was prima te noemen. Van de lange runs weet ik dat niet zo zeer, aangezien ik daar nog te weinig van heb gezien.”

“Hopelijk kunnen we de in de avonduren de auto zo afstellen dat hij wat meer aansluit bij mijn rijstijl. Zodoende hoop ik morgen wat meer aan te kunnen vallen”, besluit Vettel.

Räikkönen
Kimi Räikkönen heeft daar op zijn Kimi’s niet heel veel meer aan toe te voegen. De Fin reed ’s ochtends de vierde tijd en ’s middags de zesde. Wat het waard is? “Geen idee”, aldus Räikkönen.

“Dat gaan we morgen wel zien, al denk ik dat het geen slechte dag was vandaag. “Er moet nog wat gefinetuned worden, maar volgens mij zijn we al een heel eind op de goede weg.”