Volgens Sebastian Vettel zorgt de controverse omtrent Red Bull en de legaliteit van haar bolides niet voor verdeeldheid binnen het team, maar wordt de formatie er juist sterker en meer eensgezind door.

Red Bull is dit jaar – net als de afgelopen seizoenen – een paar keer op negatieve wijze in het nieuws gekomen omdat haar bolide op meerdere vlakken niet aan het technische reglement zou voldoen.

Wat verder nog meespeelt, is dat Vettel vorig jaar dominant naar het kampioenschap reed en bij het ingaan van de zomerstop met een voorsprong van 85 punten op vakantie kon gaan, terwijl hij dit jaar ‘slechts’ derde staat en een achterstand van 42 punten heeft.

In gesprek met het Duitse Bild geeft Vettel echter aan dat de sfeer binnen het team van Red Bull hierdoor niet is aangetast. “Het is niet zo dat de onrust voor verdeeldheid of problemen binnen ons team zorgt”, stelt hij. “Het zorgt er juist voor dat we nauwer en beter met elkaar samenwerken.”

Wat zijn achterstand in het kampioenschap betreft maakt de tweevoudig wereldkampioen zich evenmin zorgen: “Er zijn nog negen races te gaan en 225 punten te vergeven, dus er zijn nog genoeg kansen om die achterstand goed te maken”, besluit de titelverdediger.