Sebastian Vettel verdiende naar eigen zeggen geen top drie-plek op de grid voor de Grand Prix van China. De Duitser start als vierde, achter Ferrari-teamgenoot Kimi Räikkönen.

In de laatste kwalificatiesessie reed Vettel slechts één run. Om banden te sparen, zegt hij. “Nu kunnen we morgen op supersofts starten. Ik dacht dat ik het wel zou redden met een poging in Q3, maar mijn rondje was niet goed genoeg.”

Vettel vertelt dat hij zijn banden al aan het begin van zijn snelle ronde ‘te veel belastte’. “Daarna maakte ik her en der nog wat kleine foutjes. Dat alles kostte me veel tijd”, zegt de viervoudig wereldkampioen. “Ik denk niet dat ik het vandaag verdiende om de top drie te halen.”

Räikkönen teleurgesteld

Räikkönen was Vettel met bijna drie tienden van een seconde te snel af, maar de geroutineerde Fin is toch niet erg blij met zijn derde startplek. “Het is behoorlijk teleurstellend. We hadden vandaag echt de kans om een beter resultaat te behalen. Misschien geen pole, maar toch wel de tweede plaats.”

Dat lukte niet, want Daniel Ricciardo ging er in de Red Bull met die plaats vandoor. Dat is volgens Räikkönen deels zijn eigen schuld. “Ik de voorlaatste bocht ging ik een beetje wijd, en daardoor verloor ik veel tijd. Ik had nog wel meer plaatsen kunnen verliezen door die fout, dus dan is P3 zo erg ook weer niet.”