Sebastian Vettel baalt van de negende startplaats die hij aan de kwalificatie heeft overgehouden. De titelverdediger kreeg zijn Red Bull RB8 maar niet goed aan de praat.

“Ik ben hier natuurlijk niet tevreden mee, nee”, beklaagt Vettel zich tegenover de camera’s van Sky Sports. “We hadden namelijk op meer gehoopt dan dit”, erkent de Duitser, wiens teamgenoot Mark Webber morgen overigens als eerste mag vertrekken.

In gesprek met het Duitse RTL geeft Vettel wat meer toelichting over hoe en waarom het niet liep bij hem. “Vanochtend liep het nog prima, maar voor aanvang van de kwalificatie hebben we enkele verkeerde keuzes gemaakt. Ik voelde me daardoor eigenlijk geen moment fijn achter het stuur van de auto, hetgeen in Monaco juist heel belangrijk is.”

In de derde kwalificatie-sessie reed Vettel overigens wel enkele ronden, maar zette hij geen tijd neer. “Ik deed dat zodat we morgen op de harde banden aan de race kunnen beginnen”, legt hij uit.

“Hopelijk kunnen we daardoor een langere eerste stint rijden en zo een afwijkende strategie volgen. Dat lijkt me ook de enige manier om plaatsen goed te maken, want inhalen in Monaco blijft onmogelijk. Of het zich daadwerkelijk gaat uitbetalen, zullen we morgen echter pas zien.”