2014 is het niet het jaar van viervoudig wereldkampioen van Sebastian Vettel. Waar teamgenoot Daniel Ricciardo alweer voor de derde keer dit jaar won, moet de Duitser leren leven met de vijfde plaats. “Het viel niet mijn kant op.”

“Daarom ben ik natuurlijk teleurgesteld. Ik had vandaag niet de snelheid. Het was een beetje zoals zaterdagochtend, toen we ook niet zo goed waren. In de regen kun je zoiets nog een beetje verhullen”, vertelt Vettel na afloop tegen de BBC

“We hadden de snelheid dus niet”, vervolgt Vettel, die in de openingsfase nog probeerde de leiding in de wedstrijd af te pakken van Lewis Hamilton. “Ik wilde ‘m onder druk zetten, ja. Op het rechte stuk kon ik mezelf mooi positioneren, maar mijn banden waren iets kouder dan verwacht.”

“Hierdoor blokkeerden mijn remmen en werd ik gedwongen wijd te gaan. Daarom verloor ik een positie aan Nico Rosberg. Een ronde later was het mooi om te zien dat ze elkaar raakten, maar daarna zag ik al snel dat ik niet de snelheid had om voor de overwinning te gaan.”