Daniel Ricciardo zat er tijdens de eerste trainingsdag op het Buddh International Circuit goed bij. Hij kon zijn toptienklassering ’s middags niet vasthouden, maar was wel beduidend sneller dan teamgenoot Jean-Eric Vergne.

“Ik vond het vorig jaar al een leuk circuit”, zegt Ricciardo, die toen voor HRT in actie kwam. “En het is nog leuker in een snellere auto. Ik heb me prima vermaakt. We hebben onze doelstellingen bereikt. Het ging vanaf het begin lekker, dus we hoefden niet veel te veranderen aan de auto.”

Waar Ricciardo en zijn auto gelijk de goede vorm te pakken hadden, had de baan even wat tijd nodig om in optimale conditie te verkeren. “Het was duidelijk dat de evolutie van het baanoppervlak invloed had op de balans van de auto”, aldus Ricciardo. “Daar hebben we rekening mee gehouden en dat zal morgen niet anders zijn.”

Voor Vergne was het de eerste kennismaking met het Buddh International Circuit. “Een leuke baan”, stelt de Fransman. “Mijn tempo was echter niet zo goed. Ik ben ongeveer een seconde langzamer dan ik zou moeten zijn. Daniel en ik reden met verschillende afstellingen en die van hem werkte duidelijk beter dan die van mij.”