Manor heeft zich versterkt met voormalig Ferrari-ontwerper Nikolas Tombazis. De Griek gaat bij de kleine renstal aan de slag als hoofd van de aerodynamica-afdeling.

De Formule 1-carrière van Tombazis begon in 1992 op de aerodynamica-afdeling van Benetton. Een paar jaar later vertrok hij naar Ferrari, om in 2004 voor twee seizoenen de overstap naar McLaren te maken. In 2006 keerde Tombazis als hoofdontwerper terug bij Ferrari. Dat team stuurde hem tijdens de reorganisatie eind 2014 de laan uit.

Tombazis verwacht een mooie toekomst bij Manor, dat mag hopen dat het in 2016 met de nieuwe Mercedes-motoren sterker presteert dan vorig jaar. “Ik ben heel blij dat ik juist op dit spannende moment bij het team kom”, aldus de ontwerper. “De groep mensen die er werkt, is al heel sterk. Ik kan niet wachten aan de slag te gaan en alle kansen aan te grijpen om het team verder naar voren te helpen.”

Ook technisch directeur van Manor John McQuilliam is blij met de nieuwe samenwerking. “Ik denk dat Nikolas van grote waarde kan zijn voor het ontwerpteam, dat de afgelopen jaren niet altijd de kans kreeg te laten zien wat het kan. Ik weet zeker dat deze versterking op aerodynamisch gebied ons samen met de nieuwe Mercedes-motor en Williams-versnellingsbak zal helpen onze doelen te halen.”