De van McLaren afkomstige Sergio Pérez heeft inmiddels vier races achter de rug met zijn nieuwe team Force India. De Mexicaan heeft daar gemengde gevoelens aan overgehouden, maar ook vertrouwen voor de toekomst.

Sergio, je hebt er nu vier races op zitten voor Force India. Ben je tevreden met hoe het daarin is gegaan?
“Aan de ene kant wel. De podiumplek die ik in Bahrein heb behaald, was namelijk erg belangrijk: het heeft me geholpen het team goed te leren kennen en gaf ons iets speciaals om samen te vieren. Aan de andere kant heb ik echter het gevoel dat er nog meer in het vat zit en we ons volledige potentieel nog niet hebben waargemaakt. Het weekend in Bahrein was immers het enige raceweekend waarin alles foutloos verliep. Als we meer weekends zoals dat kunnen hebben, denk ik dus ook dat we nog meer goede resultaten kunnen behalen.”

De Formule 1 keert komend weekend terug in Europa voor de Grand Prix van Spanje. Ben je klaar voor de race in Barcelona?
“Ik vind het geweldig om weer in Europa te zijn en op de ‘klassieke’ circuits aan de slag te gaan. Barcelona is ook een baan die me goed bevalt, ik vind het zelfs één van de leukste circuits op de kalender, want het is een complete baan met een mix van van alles en nog wat en een aantal lange, snelle bochten. Fysiek is het een zware baan, aangezien er veel bochten naar rechts zijn, maar het is erg plezierig er met een Formule 1-auto te rijden. Daarnaast neemt elk team altijd veel updates mee naar deze race, dus het wordt interessant om te zien hoe iedereen het er in Barcelona vanaf brengt.”

Wat vind je in het algemeen van het racen in de ‘nieuwe’ Formule 1? Is het een grotere uitdaging dan je had verwacht?
“Het is niet makkelijker of moeilijker dan vorig jaar; het is gewoon anders. Het geluid en gripniveau zijn anders, maar dit is nog steeds de Formule 1 en het competitieve-element van de sport is op geen enkele manier veranderd. Ik ben er na vier races bovendien al totaal aan gewend, het voelt al aan als normaal.”

Dit interview is ter beschikking gesteld door Force India.