Fernando Alonso zat er met de tiende en zevende tijd goed bij in Spanje. Jenson Button was wat verder naar achteren terug te vinden en was dan ook net iets minder tevreden.

Fernando Alonso zegt na de tweede vrije training tevreden te zijn met het gevoel in de auto: “We moeten nog steeds wel wat dingetjes verbeteren, zoals de grip aan de achterkant van de auto.”

“We lijken elk weekend tegen hetzelfde probleem aan te lopen: op vrijdag zitten we er goed bij, maar op zaterdag komen we vaak net iets tekort voor Q3. Nu speelt motorvermogen hier een iets minder belangrijke rol dan in Sotsji, dus wie weet…”

Jenson Button klaagt na afloop van de vrije trainingen eveneens over een gebrek aan grip aan de achterkant van de McLaren: “Het leek wel of daar helemaal geen sprake was van enig contact met de grond.”

Al met al spreekt Button van een ‘vrijdag als alle andere’ en blijkbaar hoort daar ook een motorprobleem bij zoals in het begin van VT2. Dat werd opgelost, waardoor hij alsnog naar buiten kon. De Engelsman herhaalt nog eens wat hij eerder al aanhaalde: “Punten scoren wordt hier niet eenvoudig.”