Jenson Button en Lewis Hamilton hebben na de eerste vrije training de aandacht op McLaren gericht. Het duo was een halve seconde sneller dan de derde man, Michael Schumacher.

 

Een regenbui voor de start van de training zorgde ervoor dat het eerste uur erg rustig verliep. Jean-Eric Vergne tekende voor het eerste officiële rondje van 2012, maar net als de meeste andere coureurs reed de Fransman een installatieronde.

 

Pedro de la Rosa was zelfs dat niet gegeven. De auto van de Spanjaard was niet op tijd gereed en De la Rosa bracht zijn eerste training als HRT-coureur in de pitbox door. Zijn teamgenoot Narain Karthikeyan spendeerde vooral tijd langs de vangrail, want zijn HRT gaf na drie langzame installatierondjes de geest.

 

Voor Felipe Massa eindigde de training in het grind toen hij een kwartier voor het eind in bocht negen de controle over zijn Ferrari verloor. Fernando Alonso deed even later bijna hetzelfde, maar wist een forse uitglijder in de laatste bocht net onder controle te houden.

 

Door de opdrogende baan werd alleen in het laatste halfuur op slicks gereden. Kimi Raikkonen kreeg van de regen niets mee: hij kon pas in de laatste minuten de baan op omdat zijn Lotus een probleem met de stuurinrichting had.

 

Bekijk hier de volledige uitslag